Copyright (c) 2019. "Primii pasi in atletism" este un proiect al Asociatiei pentru Sprijinirea Initiativei Civice. Toate drepturile rezervate.
"Practicarea unui joc sportiv invata omul la cele mai esentiale maniere necesare in societate: munca si sacrificiul, bucuria si dezamagirea, increderea, sa fie ordonat, demn de respect si stima, pregatit pentru concurenta fata de oricine si orice. Cine stie toate acestea, isi va gasi locul in viata".

(1925 / Albert Szent-Gyorgyi - Hungarian physiologist who won the Nobel Prize in Physiology & Medicine in 1937)

Inainte de a fi sportivi, suntem oameni. Iar copiii implicati in proiectul "Primii pasi in atletism" au demonstrat de multe ori ca stiu sa fie solidari - nu solitari, sa sprijine, sa se implice, sa daruiasca, sa puna suflet in ceea ce fac.

In primul an de activitate, pe langa actiunile sportive, am organizat impreuna cu micii atleti si actiuni sociale, prin care am vrut sa daruim si altor copii bucuria de a fi impreuna, de a participa si de a socializa.

Prima actiune a s-a desfasurat in luna noiembrie, cand copiii de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 - Gradinari, Giurgiu (care au participat la primul nostru concurs de atletism), au avut initiativa de a organiza impreuna cu noi campania "Fa Rai din gradina ce o ai!". Astfel, cei mici, ajutati de cei mari, au strans legume si fructe pe care le-am donat impreuna, copiilor din Complexul Social de Servicii "Sf. Iosif", din sectorul 1. Anul acesta vom continua aceasta campanie, pentru ca prima editie s-a bucurat de un feedback foarte bun, iar cei mai fericiti au fost copiii implicati in aceasta activitate.

A II-a actiune umanitara a avut loc la sfarsitul lunii februarie, cand am organizat prima editie a "Crosului solidaritatii sportive", in cadrul caruia am strans donatii pentru a achizitiona aparatura medicala necesara monitorizarii copiilor bolnavi de epilepsie. Desi vremea nu a fost de aceasta data, de partea noastra, cei mici ne-au dat o adevarata lectie de viata, alergand cu pasiune pe frig si zapada, pentru a sustine alti copii aflati in suferinta. D-na Paula Ivan, campioana olimpica, ambasadorul proiectului nostru, a fost alaturi de noi, la linia de start, incurajandu-ne pe toti: copii, parinti, antrenori, organizatori. Le multumim tuturor!