Copyright (c) 2019. "Primii pasi in atletism" este un proiect al Asociatiei pentru Sprijinirea Initiativei Civice. Toate drepturile rezervate.
Primii pasi in atletism

Toti marii campioni, au facut, la un moment dat, primii pasi in sport... Amintirea primului concurs, primul antrenor care ti-a ghidat pasii, prima medalie cucerita, primul cantonament, primul record stabilit... Toate acestea sunt amintiri pe care un sportiv nu le va uita niciodata. De aceea vrem ca "primii pasi in atletism", sa fie cea mai frumoasa amintire a viitorilor campioni europeni, mondiali sau olimpici. Pentru ca proiectul nostru s-a nascut din dorinta de a descoperi noi campioni, care sa reprezinte cu succes Romania la jocurile Olimpice de la Paris (2024) sau Los Angeles (2028). Drumul este lung iar "alergarea" noastra cere multe sacrificii, perseverenta, pasiune si daruire. Fara aceste ingrediente, succesul va intarzia sa apara.

"Primii pasi in atletism" este un proiect destinat micilor atleti de azi, care pot deveni marii campioni de maine, prin implicarea noastra, insa si a factorilor decizionali. Pentru ca e nevoie sa "alergam" impreuna, nu unii impotriva celorlalti. Primii pasi in atletism incep odata cu primul concurs pe clase, pe scoala, s.a.m.d... Este important sa existe o colaborare eficienta intre factorii decizionali (ministerele de resort, inspectoratele scolare, Federatia Romana de Atletism, asociatiile judetene de atletism si toti partenerii implicati in proiect), daca dorim sa ducem atletismul romanesc la un nivel la care a fost in urma cu zeci de ani, si de ce nu, mult mai departe decat atat! Pentru aceasta este nevoie insa de o viziune, de o strategie pe termen mediu si lung, care sa-i faca pe copiii implicati in aceasta miscare sportiva sa ramana pe pista odata cu trecerea timpului.

De aceea, pe langa concursuri si selectii, vom organiza dezbateri si consultari in urma carora dorim sa stabilim strategia de dezvoltare a atletismului romanesc in perioada 2018 - 2028. Pe langa promovarea atletismului in randul copiilor, al tinerilor, unul dintre obiective este sa descoperim si sa sustinem copiii talentati care pot fi formati si pregatiti pentru performanta. Cu totii stim ca nu este de ajuns sa fi talentat, trebuie sa te pregatesti temeinic, daca vrei sa realizezi performante notabile. In acest sens vom colabora cu Federatia Romana de Atletism si Asociatiile Judetene de Atletism si alti parteneri care ni se vor alatura proiectului pe parcursul dezvoltarii lui.

Crezul nostru este ca investitia in sport nu este azi doar o optiune, ci, mai mult ca oricand, o necesitate!

De aceea vom cauta intotdeauna sa imbunatatim calitatea evenimentelor pe care le organizam, pentru ca ne dorim sa aducem catre atletism, care este un sport complex, cati mai multi copii, in randul carora sa putem descoperi viitorii campioni ai Romaniei.

Suntem constienti ca drumul este lung si vom intampina si obstacole, insa stim ca acolo unde exista vointa, exista intotdeauna si o cale.

Sa  nu  uitam  niciodata  ca vointa  de a
castiga nu  inseamna nimic fara dorinta
de  a  te  pregati!  De  aceea,  noi  vom
pregati cu cea mai mare atentie fiecare
eveniment,  pentru ca cel mai important
lucru  pe care il putem face pentru copii
este   ca   ei   sa   ramana   cu   amintiri
frumoase,    care    sa-i    insoteasca  in
drumul   lor   spre  performanta,  atat  in
sport, cat si in viata.

Sorin Panait
Presedinte A.S.I.C.